Κάμερες ασφαλείας

Οι κάμερες ασφαλείας χρησιμοποιούνται όχι μόνο για την αποφυγή της διάρρηξης,
αλλά και για την επιτήρηση ενός χώρου.
Τα συστήματα καμερών ασφαλείας μας προσφέρουν την δυνατότητα να επιτηρούμε ζωντανά το χώρο μας με ή χωρίς ήχο ή ακόμα και να αποθηκεύουμε το βίντεο της καταγραφής ώστε να μπορούμε εκ των υστέρων να παρακολουθούμε και να ελέγχουμε τις κινήσεις που γίνονται στους χώρους φύλαξης.

Η μελέτη η επιλογή των κατάλληλων υλικών αλλά και τα σημεία που θα εγκατασταθούν πρέπει να γίνετε πάντα από έμπειρους τεχνικούς ώστε να αποφευχθούν άσκοπες δαπάνες και λάθη όπως τυφλά σημεία στους χώρους παρακολούθησης.

Βασικά τμήματα που χρειάζονται για ένα πλήρες σύστημα είναι:

Κάμερες
Όπως είναι ευρέως διαδεδομένες είναι η συσκευές που κάνουν όλη την διαδικασία της λήψεως των εικόνων.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι σταθερε,κινιτες, με ζουμ, φτηνές και ακριβές.
Η επιλογή τους γίνεται πάντα με το κόστος που θέλουμε να δαπανήσουμε αλλά πάντα σε συνάρτηση του τι θέλουμε να καλύψουμε πάντα όμως πρέπει να διαλέγουμε αξιόπιστες κάμερες και όχι μόνο με γνώμονα το χαμηλό τους κόστος.

Digital Video Recorder – DVR
Είναι η συσκευή στην οποία αποθηκεύονται όλες οι πληροφορίες από τις κάμερες και έχουμε το δικαίωμα να τις δούμε κάνοντας play back ή Να τις εκτυπώσουμε υπό μορφή φωτογραφίας.
Επίσης στα τελευταία μοντέλα υπάρχει και η δυνατότητα απομακρυσμένης .
Παρακολούθησης από κινητά π.χ smart phones ή από laptop και σταθερούς υπολογιστές όπου και αν βρίσκονται αυτοί αρκεί να υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο.